Článek z průběhu CRKC

Během víkendu 13. - 15. dubna 2018 se na Pražské trati KartPlanet uskutečnil první ročník CRKC - Czech Rental Kart Championship. Tohoto Mistroství se zúčastnilo celkem 43 jezdců z 9 států (Česko, Slovensko, Polsko, Maďarsko, Německo, Nizozemsko, Belgie, Velká Británie, USA). 

Článek z průběhu CRKC

Z České republiky odstartovalo 16 závodníků a mezi největší domací favority patřili zkušení a rychlí rental katingoví jezdci Zdeněk Ošťádal, Matěj Vrána a Lukáš Englický. Slovensko mohlo vkládat naděje do mladého Simona Suchovského.

Ze zahraničí přijely také velmi zvučná jména, která v jejich zemích diktují tempo nejen v rental kartingu. Jmenovitě to jsou Thom Van Dijk (Niz), Andy Gaban (Bel), Ed White, Lee Hacket (oba VB), Patrick Thiele (Něm), Adrian Janecskó, András Gaál (oba Maď).

CRKC je zároveň také oficiální národní kvalifikací na KWC - Kart World Championship, takže vítěz vybojoval volný tiket na tento světový šampionát, který se bude konat koncem července v Polském Szczecine na trati Silver Hotel & Gokart Center.

Teď už ale pojďme na průběh CRKC. Přimo na trati v Praze se postaral o výbornou atmosféru komentátor Pavel Paseka, který zároveň propůjčil hlas i do živého vysilání, které bylo po celý víkend ke sklédnutí na Facebooku KartPlanet.

Víkend se skládal ze 4 základních rozjížděk, které byly rozděleny do 5 skupin po 9 jezdcích. Každá rozjížďka obsahovala hotlap kvalifikaci a 20 minutový závod, během kterého museli jezdci udělat jeden povinný pitstop.

Po základních rozjížďkách byl v průběžném pořadí první András Gaál (Maď), druhý Lee Hacket a třetí Adrian Janecskó. Do semifinále se probojovalo celkem 27 nejlepších jezdů, z toho bylo 13 jezdců z ČR.

Semifinále se skládalo ze tří skupin po 9 jezdcích. Zejména třetí semifinále bylo neskutečně vyrovnané a zajímavé až do samého závěru. Byla tam spousta předjížděcích manévrů a závodních incidentů. V jednotlivých semifinálových jízdách si připsali vítězství Matěj Vrána, Adrián Janecskó a Thom van Dijk.

 

Do záverečného finále, které bylo ohodnoceno dvojnásobným počtem bodů, se probojovalo 9 nejlepších jezdců - Thom van Dijk, Adrián Janecskó, Matěj Vrána, Lee Hacket, Zdeněk Ošťádal, Simon Suchovský, Lukáš Englický, Patrick Thiele a Ed White.

Pořadí na startu finále určila 5 minutová kvalifikace, po které nás čekal 30 minutový závod, během kterého museli jezdci udělat dva povinné pitstopy, takže správně zvolená strategie byla ještě důležitější. Ve finále vybojoval vítězství stylem start-cíl Ed White. Důežitý byl ale zejména souboj o druhé místo, jelikož Adrián Janecsko a Zdeněk Ošťádal soupeřili o celkové vítězství v bodové klasifikaci CRKC: Adrian Janecsko nakonec ubránil svoji pozici a stal se tak prvním šampionem CRKC: Druhé místo obsadil Zdeněk Ošťádal a třetí skončil po výborném finále Ed White.

Nejlepším juniorem (do 20 let) se stal český jezdec Zdeněk Ošťádal, titul nejlepšího seniora (nad 40 let) získal Krisztián Barna z Maďarska, nejlepší ženou víkendu byla Edyta Paeczka z Polska a cenu Fair Play obdržel za velmi férové chování na trati Lee Hacket z Velké Británie.

Celý víkend se velmi vydařil, panovalo krásné počasí a bylo k vidění kvalitní a vyrovnané závodění. Všichni se již těšíme na další ročník CRKC 2019. Podle ohlasů dorazí ještě více zahraničních jezdců z celosvétové špičky rental kartingu.

 

 

KartPlanet 17.4.2018, 16:06 4092x


Čtěte také...

1.3.2024 znovu otevíráme!

1.3.2024 znovu otevíráme!

Od 1.3. znovu otevíráme brány našeho areálu pro všechny příznivce ježdění na motokárách!

 KartPlanet  16.2.2024, 16:00  850x


Zavřeno od 28.11.2023

Zavřeno od 28.11.2023

Vážení nadšenci do motokár. Bohužel jsme nuceni kvůli povětrnostním podmínkám uzavřít trať pro klasické ježdění s platností od 28.11.2023 do odvolání....

 KartPlanet  28.11.2023, 20:00  1178x


Nabídka zaměstnání

Nabídka zaměstnání

Hledáme posilu do depa. Pro více informací pokračujte na článek.

 KartPlanet  24.7.2023, 10:00  3415x




99% doporučuje
@kartplanet.cz @kartplanet_cz @kartplanet.cz